Therapie

Je wilt je vrij en gelukkig voelen. Vrij om jouw eigen keuzes te maken en om het leven te leven wat je graag wilt. Soms gaat het echter niet zoals je in gedachten hebt. Er komt onheil op je pad, je voelt je onrustig, gejaagd, gespannen of je ligt regelmatig wakker. De situatie kan je soms niet veranderen, wel de manier hoe je ernaar kijkt en hoe je ermee omgaat.

Ervaringen in het (nabije) verleden kunnen ervoor zorgen dat je in het heden blokkeert en niet goed weet hoe je hier zelf uit kan komen. Ik kan jou helpen met het onderzoek naar jezelf. Jouw stevigheid, jouw mooie en minder mooie kanten, jouw kracht en passies. Op jouw eigen tempo, in een prettige en veilige omgeving zodat jij je weer krachtig zult voelen.

Het gaat om wie je bént

Ik ben geïnteresseerd en geïnspireerd door de Gestaltmethodiek. Dit is een actieve en ervaringsgerichte vorm van therapie of coaching. De focus van de gesprekken ligt, naast de inhoud van de problemen, vooral op hoe problemen ervaren worden. Welke betekenis het heeft en hoe je hiermee omgaat. Hierdoor wordt jouw bewustzijn vergroot en helpt het om andere keuzes te kunnen maken. Jouw eigen krachten worden aangeboord, zichtbaar en vergroot. Bij Dialogisch gaat het om wie je bént. Ieder mens is ander en zodoende bestaan er geen vaste antwoorden. Daarom gaan we samen door middel van gesprekken en kleine oefeningen op zoek naar jouw antwoorden.

Tijdens sessies vind ik het belangrijk dat we een gelijkwaardige relatie aan kunnen gaan op basis van veiligheid en vertrouwen. Ik ben een therapeut/ coach en jij bent de deskundige van jouw eigen leven. Door dit besef kan ik jou helpen (opnieuw) inzicht te krijgen in de dingen waar je op dit moment tegenaan loopt. Jij hebt hierin echter zelf een keuze of je dit wilt en kunt veranderen. Hierin kan ik jou ondersteunen maar ik zal het nooit van jou over (kunnen) nemen.

Ik ontmoet je graag voor een eerste gesprek.

Je kunt me bereiken via telefoonnummer 06-425 90 589 of via petra@dialogisch.nl 

 

Verandering komt tot stand wanneer je wordt wie je bent in plaats van na te streven wat je niet bent -Beisser-

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.