Therapie

Iedereen kent kleine en grote problemen in zijn leven. Deze zijn niet te sturen of te stoppen. Gelukkig heb je er wel invloed op. Ik help jou om jouw uitdagingen te onderzoeken en om er op een andere manier mee om te gaan zodat ze je niet meer zo in de weg zitten. Ik help jou in het onderzoek naar jezelf op een authentieke, eerlijke en gelijkwaardige manier. Op jouw eigen tempo, in een prettige en veilige omgeving zodat jij je weer krachtig zult voelen om jou pad verder op te lopen.

Het gaat om wie je bént

Ik ben geïnteresseerd en geïnspireerd door de Gestaltmethodiek. Dit is een actieve en ervaringsgerichte vorm van therapie of coaching. De focus van de gesprekken ligt, naast de inhoud van de problemen, vooral op hoe jij jouw problemen ervaart. Welke betekenis het voor je heeft en hoe je hiermee omgaat. Hierdoor wordt jouw bewustzijn vergroot en helpt het om andere keuzes te kunnen maken. Jouw eigen krachten worden aangeboord, zichtbaar en vergroot. Bij Dialogisch gaat het om wie je bént. Ieder mens is anders en zodoende bestaan er geen vaste antwoorden. Daarom gaan we samen door middel van gesprekken en kleine oefeningen op zoek naar jouw antwoorden.

Tijdens sessies vind ik het belangrijk dat we een gelijkwaardige relatie aan kunnen gaan op basis van veiligheid en vertrouwen. Ik ben Petra met een rugzak vol aan ervaringen en jij bent de deskundige van jouw eigen leven en hebt jouw eigen rugzak vol ervaringen. Door dit besef help ik jou (opnieuw) inzicht te krijgen in de dingen waar je op dit moment tegenaan loopt. Jij hebt hierin echter zelf een keuze of je dit wilt en kunt veranderen. Hierin ondersteun ik jou, ik zal het echter nooit van jou over (kunnen) nemen.

Ik ben aangesloten bij de RBCZ, de NVAGT en de EAGT. Hierdoor zijn vergoedingen vanuit de zorgverzekering in veel gevallen mogelijk. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar of via de zorgwijzer.

Ik ontmoet je graag voor een eerste gesprek.

Neem contact met me op via telefoonnummer 06-425 90 589, via petra@dialogisch.nl of vul onderstaand contactformulier in. Mijn streven is om jou vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Contactformulier

Door op verzenden te klikken geef je Petra Kooistra toestemming jouw gegevens omtrent dit contact te verwerken