Petra Kooistra

Mijn naam is Petra Kooistra- Bakker (1979), geboren en getogen in West-Friesland.

Petra Kooistra- Bakker

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik met mensen wilde werken. Dit heeft geresulteerd in verschillende sociale opleidingen met als kers op de taart de vierjarige Post HBO opleiding Gestalttherapie.

Ik geloof dat iedereen gemotiveerd is tot leren, groei en ontwikkeling. Soms helpen oplossingen en patronen die je in het verleden hebt geleerd je niet verder. Ze houden je juist tegen, je loopt tegen zaken aan, voelt weerstand.

Mijn ervaring

Zelf zat ik als jongvolwassene niet lekker in mijn vel. Ik voelde veel weerstand. Dingen liepen niet zoals ik wilde en ik wilde dit veranderen. Ik wilde mijzelf veranderen. Via een kennis ben ik toen in contact gekomen met een Gestalttherapeut.

Zij heeft mijn ogen geopend. Dat ik mijn leven zelf in de hand heb. Dat ik emoties mag voelen. Blij mag zijn en bang, verdrietig en boos. Dat ik volwassen ben en verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven op dit moment. En dat het niet gek is om hier over te praten. Dat het juist oplucht als ik de blije dingen maar ook de verdrietige, onzekere, angstige of kwaaie dingen kan delen met iemand die echt nieuwsgierig is naar mij. Mede door deze ervaring ben ik zelf de opleiding tot Gestalttherapeut gestart in 2006. Na wat omzwervingen ben ik in juni 2015 afgestudeerd en heb ik mij in november 2017 kunnen aansluiten bij de NVAGT en in april 2018 bij de RBCZ zodat de therapie door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed wordt.

Liefde voor de medemens

Mijn liefde voor de medemens werkt niet alleen door in mijn werk maar ook in mijn privé bestaan. Ik ben een nuchter, nieuwsgierig, ondernemend, eigenwijs en reislustig persoon. Ik hou van nieuwe impulsieve ervaringen, van mezelf uitdagen tijdens de sport en ik beoefen Mindfulness en Yoga. Samen met mijn man Remco en 3 kinderen (Arsa 2011, Jinthe 2012 en Merijn 2016) trekken we er regelmatig voor korte en langere tochten (per fiets) op uit. Tijdens het reizen geniet ik het meest van het ‘gewoon zijn’ op een plek waar ik op dat moment ben. Ik geniet van de mensen om me heen, van de mooie ontmoetingen, van de verschillende culturen en religies en van de fantastische natuur op onze aardbol. Door het reizen word ik wederom bevestigd in het feit dat contact tussen mensen zeer belangrijk is. Vanuit dit sterke gevoel begeleid en ondersteun ik jongeren en volwassen bij de verschillende vraagstukken en (moeilijke) perioden in hun leven.

Heb je vragen of wil je contact, schroom niet me via Facebook op te zoeken, me te bellen op telefoonnummer 06-425 90 589 of stuur mij een persoonlijk bericht via petra@dialogisch.nl

 

Reageren is niet mogelijk