Gestaltbenadering volgens Petra

Gestalte

Gestalten worden zichtbaar vanuit de achtergrond

Als mij gevraagd wordt wat de gestaltbenadering voor mij betekent vind ik het altijd erg lastig om kort en bondig uit te leggen wat het allemaal omvat. Voor mij zit de gestaltbenadering in alles. Hoe ik naar de wereld kijk, hoe ik mijzelf ervaar, mijn gedachten en mijn lichaam. Leef ik in het hier en nu of ben ik in gedachten steeds bij volgende week of volgend jaar? Hoe benader ik anderen en wat merk ik daarbij op?

Tijdens de sessies vind ik het belangrijk dat we een gelijkwaardige relatie aan kunnen gaan. Ik ben een therapeut/ coach en jij bent de deskundige van jouw eigen leven. Door dit besef kan ik jou helpen (opnieuw) inzicht te krijgen in de dingen waar je op dit moment tegenaan loopt. Jij hebt hierin echter zelf een keuze of je dit wilt en kunt veranderen. Hierin kan ik jou ondersteunen maar ik zal het nooit van jou over (kunnen) nemen.

Ik ben een geduldig en empathisch persoon en zal niet schromen jou terug te geven wat ik hoor, zie en voel in ons contact. Hierdoor kan de therapie confronterend en lastig zijn maar ook uitdagend en met humor. In mijn ogen is therapie niet altijd zwaar(moedig) maar kan en mag er ook gelachen worden.

Ik zie uit naar ons contact, bel of mail voor een eerste gesprek.

Petra Kooistra

 

 

Reageren is niet mogelijk