De gevreesde AVG

AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg de AVG genoemd treedt volgende week vrijdag in werking. Ik als eenmanszaak, een kleine praktijk met een kleine populatie aan cliënten moet hier net als de grote jongens ook aan voldoen. Al weken heeft het mijn aandacht. Lees ik erover en pijnig ik mijn hersens met het hele theoretische verhaal. Voor mijzelf als praktijkmens al een hele uitdaging. Vandaag hoop ik dat al mijn formulieren en afspraken met zowel cliënten als derden aan de AVG voldoen. CHECK!

Privacy

Privacy staat altijd al zeer hoog op mijn lijstje. Ik wil voor de cliënt transparant werken en ik heb de privacy van mijzelf en de ander hoog in het vaandel staan. Ik doe niets zonder dat mijn cliënten het weten en ze mogen me op van alles bevragen waar ik naar eer en geweten op zal antwoorden. Een enkele keer schrijf ik stukjes over wat ik meemaak, gebaseerd op ware feiten, dit is echter nooit tot de persoon herleidbaar. Mocht je me ergens op ‘betrappen’ spreek me dan ook vooral aan!!

Menselijk

Alle regels, formulieren en werkwijzen moeten mijns inziens echter ook menselijk blijven. Niet alles valt in schemaatjes te plaatsen en af te vinken. We moeten erover kunnen blijven communiceren en niet verzuipen in de structuren zodat alle flexibiliteit en spontaniteit verdwijnt. Althans, dat is mijn wens. Laten we elkaar vooral aanspreken, naar elkaar luisteren en elkaar opzoeken als er vragen en problemen liggen. Samen zijn we sterk en in contact lossen we het op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *